U Umjetničkom paviljonu tematska izložba »Cyklus« skulptora i slikara Vaska Lipovca. Uz autora izložbu postavljaju Mladen Pejaković, arh. Berislav Šerbetić i Stanko Špoljarić.

ZAGREB – Umjetnički paviljon počinje svoju izložbenu sezonu u srijedu, 20. rujna, otvorenjem (u 18 sati) tematske izložbe »Cyclus« skulptora i slikara Vaska Lipovca – priopćeno je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u izlagačko: me prostoru Umjetničko¬ga paviljona, gdje izložbu uz autora postavljaju Mladen Pejaković, arh. Beri- slav Šerbetić i (autor pred-govora u katalogu) Stanko Špoljarić.
»Cyclus« je tematska izložba kojom se Vasko Lipovac ponovno vraća omiljenoj sportskoj temi. Ovaj put riječ je o bojanim skulpturama biciklista koji u pratnji dva motorista voze svoju životnu utrku na četrdesetometarskoj pisti postavljenoj duž oba krila Umjetničkoga paviljona. Njih šezdesetak u raznim dresovima tek na prvi pogled sliče jedni drugima, baš kao i oni koje inače gledamo na natjecanjima. No, ovima izmodeliranim u drvu i poliuretanu Vasko Lipovac utisnuo je karakteristične fizionomije: zainteresirane, ravnodušne, ili u borbi za svoje mjesto.

Ta dosad najveća autorova izložba što je u metropolu stigla iz Splita (gdje je pripremana upravo za ovaj prostor) nakon Zagreba, gdje će biti otvorena do 15. listopada bit će postavljena u Olimpijskom muzeju u Lausanni, Kolnu, Ljubljani i još nekim europskim gradovima.

Vesna Kusin, Vjesnik, 19.9.1995.